Nieuw schetsontwerp voor Huissen gereed: binnenkort bewonerspeiling

Inmiddels bijna een jaar geleden stuurde ik mijn schetsontwerp in voor een kunstwerk in Huissen. Uit 33 inzendingen koos de kunstcommissie van de gemeente Lingewaard afgelopen voorjaar drie ontwerpen voor de ‘eindronde’. Waaronder ook mijn ontwerp!
 
De afgelopen tijd heb ik het ontwerp aangepast na een gesprek met de kunstcommissie en na technische adviezen.
 
De drie kunstenaars is gevraagd om het schetsontwerp in een filmpje van drie minuten te laten zien en toe te lichten. Bewoners van de wijk Loovelden – waar het kunstwerk moet komen – kunnen binnenkort online stemmen op het kunstwerk van hun voorkeur.
 
Ik heb mijn schetsontwerp en filmpje nu af en ingeleverd. Ik wil pas beelden presenteren zodra alle ontwerpen in de openbaarheid komen. Dus je moet het even doen met een foto van het park waar het kunstwerk is bedacht…
 
Wordt vervolgd!

|  Datum: 2020-09-30  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk in ontwikkeling  Werk op locatie  Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  Ruimtelijk werk  Werk in ontwikkeling  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


Waterstanden - Telpost Millingen aan de Rijn

Vanaf woensdag 1 juli ben ik Artist-in-residence op de Telpost in Millingen aan de Rijn. Na twee jaar ben ik opnieuw gevraagd om 12 dagen neer te strijken op deze schitterende plek.
Het is 25 jaar geleden dat het water in de rivieren tot grote hoogte steeg, en er veel evacuaties nodig waren. In het project Waterstanden gaan 14 kunstenaars om beurten in en rond de Telpost met dat thema aan de slag.

Ik heb (eens een keer) geen kant-en-klaar plan. Wat ik wel heb: wat losse ideeën, een Berlingo vol materiaal en de schatten op het strand, in de uiterwaarden en aan de dijk die nog door mij gevonden moeten worden. Daarmee ga ik aan de slag.

Op Facebook en Instagram probeer ik elke dag een kort verslagje te delen van wat ik heb gedaan en/of gemaakt.
Vanwege Corona is afgesproken dat de Telpost niet voor publiek toegankelijk is, maar dat de kunstenaars in afzondering werken. Er komt wel een eind-expositie op 19 en 20 september.

Meer over het project en over de andere kunstenaars lees je op de website Kunstinmillingen.nl

|  Datum: 2020-06-30  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk in ontwikkeling  Werk op locatie  Expositie  Kunstprojecten  |


Ramen-expositie Kunsthuis Wijchen

In de eerste twee weken van mei 2020 zou ik een solo-expositie hebben in het Kunsthuis Wijchen. Vanwege het coronavirus gaat die niet door. De Kunstkring Wijchen heeft nu een aantal kunstenaars gevraagd elk één kunstwerk te plaatsen achter een van de ramen van het Kunsthuis. Ik heb mijn kunstwerk 'Het huis, de erfgrens, de verwondering' (uit 2019) daar op een sokkel gezet. Deze expositie duurt tot onbepaalde tijd. Meer informatie, ook over de andere kunstenaars, zie: https://www.kunstkringwijchen.nl/kunst-achter-de-ramen/. Het Kunsthuis is aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen (ingang Europaplein).

Het is de bedoeling dat ik begin 2021 alsnog in het Kunsthuis zal exposeren.

|  Datum: 2020-04-20  |  Labels: Ruimtelijk werk  Expositie  Kunstprojecten  |


Ontwerp gemaakt voor kunstwerk in Huissen

Najaar 2019 maakte ik een schetsontwerp voor een kunstwerk in de gemeente Lingewaard. Mijn ontwerp is nu geselecteerd bij de laatste acht (van 33).
Lingewaard wil een kunstwerk in de nieuwe wijk Loovelden, in Huissen. Als voorwaarde stelt de gemeente dat het kunstwerk gerelateerd moet zijn aan Romeinse vondsten/opgravingen die in de Loovelden zijn gedaan.
Binnenkort wordt duidelijk welke 3 of 4 kunstenaars hun ontwerp mogen presenteren aan de wijkbewoners. Zij maken de uiteindelijke keuze.
Ik vind het te vroeg om mijn ontwerp hier te delen. Ik laat wel een foto van de plek zien, met mijn ‘geblurde’ ontwerp, en alvast een kleine selectie van wat schetsjes.
Wordt vervolgd!

|  Datum: 2020-02-11  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk op locatie  Kunstprojecten  |


|  Overzicht van alle nieuwsitems  |

   
zoeken volgende vorige