Expositie Galerie SK in Solingen, Duitsland

Op zondag 12 juni opent de expositie 'Telpost Riverdate' in Galerie SK in Solingen, Duitsland. Samen met 13 andere kunstenaars uit Nederland en Duitsland exposeer ik daar.

De afgelopen 2 jaar werkten we elk 2 perioden van 12 dagen in de Telpost in Millingen aan den Rijn. We exposeren in Solingen het werk dat in Millingen en naar aanleiding daarvan ontstaan is.
Zelf presenteer ik daar ruimtelijk werk, en filmstills van de korte films die ik destijds bij de Telpost maakte.

 

|  Datum: 2022-06-11  |  Labels: Ruimtelijk werk  Fotografie  Werk op locatie  Expositie  Kunstprojecten  |


Expositie De plek om te zijn

Na lange tijd ga ik weer eens exposeren.
 
In de weekenden van 30 april-1 mei en 7-8 mei kan je mijn werk bekijken in het Kunsthuis in Wijchen. Sinds kort is het Kunsthuis gevestigd in het voormalige koetshuis van het Kasteel Wijchen.
 
 
‘De plek om te zijn’ klinkt minder hoogdravend dan de Engelse variant ‘The place to be’. Daarom past de Nederlandse versie beter.
Jawel, mijn expositie is zeker de moeite waard, maar ‘De plek om te zijn’ verwijst niet zozeer naar mijn expositie zelf, maar meer naar het thema van mijn kunst. ‘De plek om te zijn’ is niet ‘De plek waar je moet zijn’, maar vooral ‘De plek waar je kunt zijn’. Mijn kunst gaat over plekken, en daarbij over het bijzondere in het gewone zien.
 
In de expositie presenteer ik nieuw werk, dat nog niet eerder is geëxposeerd, en wat langer bestaand werk dat bij het thema past.
 
 
Marcel Blom
De plek om te zijn
 
30 april – 8 mei 2022
Zaterdag en zondag 12.00-17.00 uur
 
Kasteellaan 13, Wijchen
(naast Kasteel Wijchen)

 

|  Datum: 2022-04-20  |  Labels: Ruimtelijk werk  Schilderijen  Werk in ontwikkeling  Werk op locatie  Expositie  Kunstprojecten  |


Nieuwe werkplek bijna klaar

Het is best veel werk om je eigen atelier te bouwen. Maar als het dan bijna klaar is, is de voldoening groot. Sinds voorjaar 2021 ben ik actief in de Stichting Zijwegen van Nijmegen. Die stichting hebben we opgericht met een groep kunstenaars om betaalbare werkplekken mogelijk te maken. Als stichting huren we sinds mei 2021 een bedrijfspand in Wijchen. Daarin creëren 8 creatieve bedrijven hun eigen werkplek.
Veel van de werkplekken zijn nu volop in gebruik. En ik ben op mijn plek inmiddels ook aan het werk met mijn core-business: het maken van beeldende kunst. Het bouwen van de werkplek zelf zie ook als een kunstproject op zich. Ik heb een verdieping gemaakt met daarop een dichte ruimte met veel glas. Daar kan ik schilderen en ander stofvrij werk doen. Daaronder is een werkplaats voor zowel metaal- en houtwerk, en de grootste en hoogste ruimte is een projectruimte voor alles waar ik op dat moment aan werk.
Er komt nog wel een open dag. Maar als je wil komen kijken, kan je contact met me opnemen.

|  Datum: 2022-04-12  |  Labels: Ruimtelijk werk  Werk in ontwikkeling  Werk op locatie  Kunstprojecten  Ruimtelijk werk  Schilderijen  Werk op locatie  Expositie  Kunstprojecten  Ruimtelijk werk  Schilderijen  Werk in ontwikkeling  Werk op locatie  Expositie  Kunstprojecten  |


Vind(t)plaats: mijn ontwerp voor Huissen

De stembussen zijn geopend..! Nou ja, voor de inwoners van de wijk Loovelden in Huissen. Zij kunnen vanaf 24 november tot 15 december 2020 stemmen op één van de drie ontwerpen voor een kunstwerk in hun wijk. Eén van de drie ontwerpen is van mij.
De kunstcommissie van de gemeente Lingewaard koos deze drie ontwerpen uit 33 inzendingen.
 
Als kunstenaars hebben we elk een film van 3 minuten gemaakt waarin we ons ontwerp toelichten. Op deze website kan je de drie films bekijken: …


Ik wil hier nogmaals Joep Verheyen bedanken voor het componeren van de muziek, speciaal voor mijn filmpje!
 
Bij dit bericht vind je wat afbeeldingen van mijn ontwerp. Voor meer beelden en de ins en outs kan je het beste mijn filmpje bekijken.

Mijn ontwerp: ‘Vind(t)plaats!’
De gemeente gaf een aantal voorwaarden mee voor het ontwerp. Het kunstwerk moet gerelateerd zijn aan de Romeinse vondsten die in wijk Loovelden zijn gedaan. Het moet worden gerealiseerd op de Plaza, een park bij de entree van de wijk.
 
Ik heb vrij letterlijk de situatie in Loovelden verbeeldt: onder de nieuw gebouwde huizen bevonden zich ooit – en bevinden zich op bepaalde plekken nog – belangrijke schatten uit de klassieke oudheid. Ik koos voor een vereenvoudigde weergave van een kruik en daarboven een eigentijds huizenblok. De spade is een constante factor tussen alle tijdlagen.
In de naam Vind(t)plaats staat de t tussen haakjes. Zonder t krijg je Vindplaats: de plek waar – in dit geval – Romeinse vondsten zijn gedaan. Haal je dat woord uit elkaar en zet je de t erbij, dan ontstaat ‘vindt plaats’: dat verwijst naar alles wat er gebeurd is en van vandaag de dag gebeurt in deze omgeving: het verhaal van de plek.
|  Datum: 2020-11-22  |  Labels: |


|  Overzicht van alle nieuwsitems  |

   
zoeken volgende vorige