Ontwerp voor een unit in GR#D

GR#D is een project van Stichting Fabrikaat, waar ik graag een unit zou willen realiseren.

Over GR#D
In de kersenboomgaard in Lent (Nijmegen Noord) verrijst straks een bijzonder GR#D dat doet denken aan het speelgoed Meccano. Een plek om te experimenteren met de manier waarop gewerkt, gewoond en geleefd kan worden anno 2016. Het stalen frame biedt een grote mate van vrijheid en flexibiliteit. Daardoor past het zich aan aan de steeds veranderende behoeftes van de gebruikers. Het begint klein, maar uiteindelijk biedt GR#D ruimte aan 30 flexibele en compacte units.

Mijn idee
In GR#D wil ik een installatie bouwen die ik altijd al heb willen maken. ‘De Galerieflat’ (een combinatie van ‘galerijflat’ en ‘galerie’) is een meerjarig kunstproject waarbij kunstenaars wordt gevraagd een ‘huis’ in te richten binnen een als galerijflat ontworpen installatie.
 

Eén van de buitenmuren van mijn unit wordt ontworpen als een galerijflat, ongeveer schaal 1 op 10. Daarin komt een open structuur met ruimte voor 100 ‘woningen’. Voor het inrichten van die huisjes wil ik mijn favoriete kunstenaars uitnodigen; uit Nijmegen, uit de rest van Nederland en ook uit het buitenland.

Het idee is dat de unit aan de buitenkant van GR#D komt, zodat die goed zichtbaar is. Toeschouwers kunnen de woningen in de flat vanaf de buitenkant en vanuit de binnenkant van de unit bekijken.  Ik wil de unit verder gebruiken als multifunctionele werkruimte en/of kleine expositieruimte. 

Momenteel werk ik mijn idee verder uit. Daar kan ik nog wel wat hulp bij gebruiken als het gaat om bouwkundige zaken, materialen en financiering. Als je me kan helpen, neem dan contact met me op!

 


|  Datum: 2016-12-13  |  Labels: Werk in ontwikkeling  Werk op locatie  Kunstprojecten  ||  Terug naar recent nieuws   |  Overzicht van alle nieuwsitems  |

   
zoeken volgende vorige